Wednesday, August 10, 2011

Kerajaan umum bonus..adakah anda terfikir?

KUALA LUMPUR, 8 Ogos (Bernama) -- Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini," kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan para pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

"Ini menunjukkan bahawa kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan pesara kerajaan. Pemberian ini juga merupakan satu penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam," kata Najib.

Katanya pemberian bonus dan bayaran khas itu akan melibatkan 1.27 juta penjawat awam Persekutuan dan 590,000 pesara kerajaan dengan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2 bilion.

-- BERNAMA

................................................................................................................
Bersyukur..Alhamdulillah..
ok, aku lihat semua orang sangat gembira..dapat bonus raya lah kan..bagus lah, sebab harga barang pun memang melonjak naik..so, bonus nie..boleh lah wat duit minyak dan tol balik kampung kan..semua lupa..


bila sepanjang 4 tahun..
berapa kali harga barang mentah cam gula dan minyak naik..


aku cuma mengingatkan..jangan lupa..lepas raya, akan ada Pilihan Raya..aku agak waktu terdekat lepas raya nie..sebab semua sudah kabur..oleh 500 ringgit itu..
ini lah malaysia sekarang...
semoga berfikir..

2 comments: